Ege Otları: Ege ve İzmir’in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri, Ahmet Uhri’nin “Ege ve İzmir’in kültür ve lezzet tarihi” başlıklı incelemesinin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Betül Öztürk’ün uzun soluklu araştırmalarla derlediği bölgede yetişen yenilebilir otlara dair bilgiler ve bunlarla hazırlanabilen yemek tariflerinden oluşuyor. Kitap, adından da anlaşılacağı üzere kapsamlı ve derinlikli bir yerel kültür incelemesidir. Ege Bölgesi denildiğinde birçoklarının aklına ilk gelen Ege mutfağı, yani yemek kültürüdür. Sebze, ot ve zeytinyağının büyük alan kapladığı bu kültür, çağımızda “sağlıklı yaşam” felsefesinin başat sembollerinden biri haline gelmiştir. Her otantik kültürel ürün gibi Ege otlarının da hem bir mutfağa grime süreci, hem de özgün yöresel yemekleri var. Ege Otları bir tarihi, bir beslenme kültürünü okura, leziz yemek tariflerini de mutfaklara ulaştırıyor.
Sale
EGE OTLARI
750.00₺ 600.00₺
Author : Ahmet Uhri- Betül Öztürk
Ege ve İzmir’in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri
Kategoriler: Araştırma
Açıklama
Özellikler
Kitabın Yazarı |
Ahmet Uhri-Betül Öztürk |
Yayınevi | İzmir Ekonomi Üniversitesi |
Yayın Tarihi | Ekim 2023 |
ISBN |
978-605-72724-2-3 |
Tür | Prestij Kitap |
Ebat | 24 x 28 cm |
Dili | Türkçe |
Sayfa Sayısı | 233 |